Η αξονική τομογραφία είναι ένα σπουδαίο ιατρικό επίτευγμα, αφού καθιστά την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών και την έγκυρη αξιολόγηση τραυματισμών ή γενικότερα της κατάστασης διαφόρων οργάνων εφικτή. Πώς το κατορθώνει αυτό; Η συνεργασία ενός ειδικού μηχανήματος που παράγει ακτίνες Χ με έναν υπολογιστή οδηγεί στην δημιουργία εικόνων του οργάνου που εξετάζεται. Η αξονική τομογραφία προσφέρει περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες από μια απλή ακτινογραφία.

Η ακτινοβολία και η ώρα που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας τέτοιας εξέτασης αγχώνουν ασθενείς και γιατρούς. Το διαγνωστικό κέντρο Bio-Merimna επένδυσε στον σύγχρονο τομογράφο Revolution EVO EL 128 τομών της GE, κάνοντας έτσι τη ζωή όλων ευκολότερη. Απλές και πολύπλοκες εξετάσεις διενεργούνται μέσα σε λιγότερο χρόνο, με χαμηλότερη παραγωγή ακτινοβολίας αλλά με υψηλότερη ποιότητα εικόνας.

Εξοπλισμός Αξονικής Τομογραφίας

Θα βρείτε τον υπερσύγχρονο τομογράφο Revolution EVO 128 τομών της εταιρείας General Electric στο διαγνωστικό κέντρο Bio-Merimna.

Τι κάνει όμως τον Revolution EVO ξεχωριστό σε σύγκριση με άλλους τομογράφους;

  • Μειώνεται σχεδόν στο μισό η δόση ακτινοβολίας που δέχεται ο ασθενής κατά τη διάρκεια της εξέτασης σε σχέση με παρόμοια συστήματα.
  • Απεικόνιση όλων των ανατομικών περιοχών του σώματος, όπως του εγκεφάλου, του τραχήλου, της άνω και κάτω κοιλίας, της σπονδυλικής στήλης και των άκρων).
  • Δημιουργία αξονικών αγγειογραφιών για όλο το σώμα.
  • Βελτίωση της ευκρίνειας της εικόνας για ακριβέστερη διάγνωση ανεξαρτήτως της πολυπλοκότητας της εξέτασης.

Η ακτινοβολία που αναγκαστικά χρησιμοποιείται για την εκτέλεση μιας τομογραφίας θεωρείται απαραίτητη για τους γιατρούς αλλά τρομακτική για τους ασθενείς. Ήταν σημαντικό λοιπόν να βρεθεί η χρυσή τομή. Αυτή θα είχε τη μορφή ενός μηχανήματος που θα εκθέτει τους ασθενείς σε μικρές και ασφαλείς δόσεις ακτινοβολίας, παρέχοντας ταυτόχρονα άριστα διαγνωστικά αποτελέσματα.

Ο νέος τομογράφος Revolution EVO είναι αυτό που αναζητούσαν. Χάρη στην τεχνολογία ASIR, όλοι οι ασθενείς δέχονται χαμηλά ποσοστά ακτινοβολίας (σχεδόν το μισό σε σύγκριση με άλλους τομογράφους στην αγορά) σε κάθε είδος εξέτασης.

Και όταν λέμε όλοι οι ασθενείς, το εννοούμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι τα παιδιά. Για τους νέους αυτούς ανθρώπους, είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο να μην εκτεθούν σε μεγάλες δόσεις ακτινοβολίας αλλά επίσης να είναι η εξέταση σύντομη. Αυτοί οι δύο παράγοντες ικανοποιούνται στα ειδικά πρωτόκολλα εξετάσεων για παιδιά που διαθέτει ο τομογράφος Revolution EVO.

Η αξονική τομογραφία είναι απαραίτητη και καθοριστική για την έγκαιρη διάγνωση σοβαρών ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, συμβάλλοντας έτσι και στη μείωση του αριθμού θανάτων. Για να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η υγεία των ευπαθών ομάδων, ο τομογράφος Revolution EVO απαρτίζεται από ειδικούς σαρωτές GE CT και πρωτόκολλα για μικρή παραγωγή ακτινοβολίας κατά την εξέταση πνεύμονα (Low Dose CT Lung Screening Option).

Η προηγμένη τεχνολογία του συγκεκριμένου τομογράφου επιταχύνει την ολοκλήρωση κάθε εξέτασης. Οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες που διαθέτει επιτρέπουν στους γιατρούς να πραγματοποιούν περισσότερες εξετάσεις σε λιγότερη ώρα χωρίς να μειώνεται η αξία των αποτελεσμάτων -αντιθέτως, όλη η διαδικασία εκτελείται έως και 40% πιο αποτελεσματικά. Έτσι, κερδίζει πολύτιμο χρόνο τόσο το ιατρικό προσωπικό όσο και ο ασθενής.

Η επιτυχία και το κύρος του υπερσύγχρονου τομογράφου Revolution EVO έγκειται στην παροχή διαγνώσεων υψηλής ακρίβειας χάρη στην εξασφάλιση εικόνων αρίστης ποιότητας, τη σημαντική μείωση της δόσης ακτινοβολίας (έως και 50%) και την εκτέλεση πολλαπλών και χρήσιμων λειτουργιών σε ελάχιστο χρόνο.

Revolution EVO Interactive Brochure

Τμήματα