Οι ανοσολογικές εξετάσεις επιτρέπουν στους γιατρούς να ελέγχουν και να παρακολουθούν το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών τους. Πρόκειται για μια υψίστης σημασίας διαδικασία, αφού επιθέσεις από καρκινογόνα κύτταρα και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς στο συγκεκριμένο σύστημα είναι πιθανό να προκαλέσουν την εκδήλωση σοβαρών νοσημάτων και χρόνιων ασθενειών. Οι ανοσολογικές εξετάσεις είναι απαραίτητες, αφού ανιχνεύουν επιβλαβή μικρόβια εγκαίρως. Αυτό επιτρέπει στους γιατρούς να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ένα επιτυχές πλάνο εξολόθρευσής τους πριν επιφέρουν κάποια σημαντική ή ακόμα και ανεπανόρθωτη ζημιά στον οργανισμό. Διαφορετικά, αλλεργίες, λοιμώξεις, καρκινώματα και αυτοάνοσα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν.

Για να διενεργηθούν όλες οι διαδικασίες ορθά και να παραχθούν τα σωστά αποτελέσματα, υπάρχει μια ειδική προετοιμασία για όλες τις ανοσολογικές εξετάσεις. Φυσικά, όλοι οι εξεταζόμενοι καλούνται να ακολουθήσουν τα βήματα της κάθε προετοιμασίας πιστά. Ο γιατρός θα σας ενημερώσει όχι μόνο για τον τύπο της εξέτασης, στην οποία είναι καλύτερο να υποβληθείτε βάσει του προβλήματος που σας βασανίζει και του ιατρικού ιστορικού σας, αλλά επίσης και για την απαραίτητη προετοιμασία που αναμένεται να κάνετε πριν από την αιμοληψία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος άγχους ή ταραχής, καθώς η απαιτούμενη προετοιμασία για τις εξετάσεις αυτές περιλαμβάνει απλές και εύκολες διαδικασίες.

Ο κάθε εξεταζόμενος είναι σημαντικό να γνωρίζει την προετοιμασία που υποχρεούται να ακολουθήσει, τη διαδικασία της εξέτασης καθώς επίσης και την κλινική της σημασία. Για οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και ένας ειδικός θα σας εξηγήσει τα πάντα!

Προετοιμασία για Ανοσολογικές Εξετάσεις

Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να είναι νηστικός μέχρι και 2 ώρες πριν την αιμοληψία.