Η ψηφιακή ακτινογραφία αποτελεί σήμερα την πιο απλή απεικονιστική μέθοδο, για να μπορέσει να προβεί ένας γιατρός σε γνωμάτευση και πλάνο θεραπείας. Ακτινογραφίες, ή με άλλα λόγια φωτογραφίες από το εσωτερικό ενός ανθρώπινου οργανισμού, μπορούν να ληφθούν από ολόκληρο το σώμα. Τα διαγνωστικά κέντρα Bio-Merimna στις περιοχές Ελευσίνα, Άνω Λιόσια, Μαγούλα και Μάνδρα είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για τη λήψη ευκρινών ακτινογραφιών. Πιο συγκεκριμένα, εκτελούνται ψηφιακές ακτινογραφίες σώματος, οστών και μαλακών μορίων. 

Πώς ακριβώς «βγαίνει» μια ψηφιακή ακτινογραφία;

Όλα οφείλονται στις ακτίνες Χ. Ο γιατρός είναι αυτός που ορίζει την ποσότητα ακτίνων Χ που χρειάζεται να ακτινοβοληθεί στην περιοχή που τον ενδιαφέρει, για να μπορέσει να «δει» τι συμβαίνει πίσω από το δέρμα. Η εικόνα που δημιουργείται αποτυπώνεται σε ένα ειδικό φιλμ. Μόλις εκτυπωθεί το φιλμ αυτό, ο γιατρός έχει στα χέρια του μια ασπρόμαυρη ακτινογραφία, που του δίνει χρήσιμες πληροφορίες, ώστε να προβεί σε επιστημονικά τεκμηριωμένη και έγκυρη διάγνωση. 

Ο ρόλος των ακτίνων Χ και της ακτινοβολίας τους δε θα πρέπει να ανησυχεί κανέναν εξεταζόμενο, αφού δεν επηρεάζουν την υγεία του.

Τμήματα