Η μαστογραφία είναι μία από τις πιο διαδεδομένες και αξιόπιστες εξετάσεις για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Πρόκειται για μια απλή ακτινογραφία μαστού που διενεργείται σε ένα ειδικό μηχάνημα, τον μαστογράφο. Στις μέρες μας οι ψηφιακοί μαστογράφοι έχουν εξελιχθεί εντυπωσιακά και προσφέρουν τεράστια οφέλη, όπως αρτιότερες απεικονίσεις με χαμηλότερα ποσοστά ακτινοβολίας και εύρεση μικροσκοπικών όγκων (πριν καν την εκδήλωση συμπτωμάτων) και μικροαποτιτανώσεων, που συνήθως προμηνύουν την έναρξη μη διηθητικού καρκίνου. Είναι σημαντικό να βρεθεί και να αφαιρεθεί ο όγκος όσο είναι ακόμα μικρός, γιατί τότε ο ασθενής έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχημένης θεραπείας και διατήρησης του μαστού.

Η ψηφιακή μαστογραφία αποτελεί την πρώτη επιλογή γιατρών και ασθενών, καθώς όχι μόνο δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που να συσχετίζουν το μικρό ποσοστό ακτινοβολίας από τον μαστογράφο με την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού αλλά επίσης αποτελεί σίγουρο μέσο για την ανίχνευση του καρκίνου σε πρώιμο ακόμα στάδιο.

Εξοπλισμός Ψηφιακής Μαστογραφίας

Το διαγνωστικό κέντρο Bio-Merimna έχει επενδύσει στο υπερσύγχρονο μοντέλο μαστογράφου Crystal Nova, αφού χάρη στην εξαιρετική ευκρίνεια των εικόνων του καταφέρνει να ανιχνεύει παθήσεις στην περιοχή με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.
Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Crystal Nova;
  • Χαμηλή έκθεση των γυναικών σε ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της εξέτασης
  • Άψογη εμπειρία των ασθενών, καθώς όλη η εξέταση διαρκεί μόλις 3 λεπτά
  • Εξυπηρέτηση περισσοτέρων ασθενών. Μέσα σε μια ώρα μπορούν να εξεταστούν 18 άτομα, αυξάνοντας έτσι μέχρι και στο 76% την παραγωγικότητα του ιατρικού κέντρου.
  • Εύκολο στη χρήση. Αυτοματοποιημένες λειτουργίες επιτρέπουν στους ειδικούς να ξεκινήσουν τη διαδικασία απλά με το πάτημα ενός κουμπιού
  • Δυνατότητα επιλογής σύγχρονων υπηρεσιών που συμβάλλουν στην αξιοποίηση του μοντέλου στο έπακρο.
  • Βελτιστοποίηση της απεικόνισης. Ο γιατρός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από 4 επίπεδα αντίθεσης για καλύτερα αποτελέσματα ορατότητας και διάγνωσης ανάλογα τον τύπο του μαστού, ακόμα και αν πρόκειται για εμφυτεύματα.

Crystal Nova

Τμήματα