Οι πάντες αναγνωρίζουν ότι υπάρχει μια σοφία, μια ορθολογιστική μαγεία, στον τρόπο που λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα. Οι πνεύμονες που αναπνέουν και η καρδιά που χτυπά ακατάπαυστα είναι τα μέρη που ενθουσιάζουν τους περισσότερους. Υπάρχει όμως ένα όργανο που ορθώνεται σαν ολόσωμη ασπίδα, καθώς έρχεται αντιμέτωπο με όλα τα εξωτερικά, περιβαλλοντικά, ερεθίσματα και χτυπήματα, για το οποίο δε μιλάμε πολύ. Φυσικά, εννοούμε το δέρμα. Αυτό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και προστατεύει το σώμα. Είναι υψίστης σημασίας να λαμβάνονται μέτρα για την επούλωση και τη θεραπεία του δέρματος, όποτε αυτό λαβώνεται. Έτσι, αναπτύχθηκε η κλινική δερματολογία. Το διαγνωστικό κέντρο Bio-Merimna στα Άνω Λιόσια με το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό φροντίζει να παρέχονται ακριβείς διαγνώσεις και αποτελεσματικές θεραπείες για ήπια και σοβαρά δερματολογικά θέματα.

Ποιες παθήσεις εντάσσονται στην κλινική δερματολογία;

Οτιδήποτε αλλοιώνει, παραμορφώνει ή τραυματίζει το δέρμα πρέπει να εξετάζεται και να αντιμετωπίζεται άμεσα. Η υγεία κάθε επιμέρους οργάνου και συστήματος συνεπάγεται έναν οργανισμό που δουλεύει στην εντέλεια. Πέρα όμως από τη σπουδαιότητα της υγιεινής του δέρματος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η εκδήλωση πολλών παθήσεων που εντάσσονται στην κλινική δερματολογία αποτελούν συμπτώματα ενός μεγαλύτερου προβλήματος υγείας. Για αυτόν τον λόγο δεν είναι συνετό να αγνοείτε ή να παραμελείτε ένα σημάδι που εμφανίστηκε ξαφνικά. Ας επικεντρωθούμε όμως στα δερματολογικά θέματα που αντιμετωπίζονται στο Bio-Merimna.

Δερματικές παθήσεις είναι ένας όρος-ομπρέλα που περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα θεμάτων υγείας που εμφανίζονται στο δέρμα, από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τα άκρα, και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σοβαρότητας, από ήπιες μυκητιάσεις ή λεύκη μέχρι μελάνωμα. Η κλινική δερματολογίας στο Bio-Merimna διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και έμπειρους ιατρούς για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε δερματολογικού προβλήματος.

Μια πάθηση του δέρματος που εμφανίζεται σε διάφορες ηλικίες, κυρίως στο στάδιο της εφηβείας, προκαλώντας πολλές φορές έναν φαύλο κύκλο αρνητικών ψυχολογικών επιδράσεων, είναι η ακμή. Προστατέψτε το πρόσωπο και την αυτοπεποίθησή σας ό,τι ηλικία και αν έχετε, βρίσκοντας τη θεραπεία που ταιριάζει στον δικό σας οργανισμό.

Τα κονδυλώματα είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που προσβάλλει άνδρες και γυναίκες. Πρόκειται για μικρούς όγκους εσωτερικά ή εξωτερικά των γεννητικών οργάνων ή του πρωκτού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο προληπτικός ετήσιος έλεγχος είναι πολύ σημαντικός, γιατί κάποιος μπορεί να είναι φορέας χωρίς να το γνωρίζει, αφού τα συμπτώματα αργούν να εμφανιστούν.

Σπίλοι, ή ελιές στην καθομιλουμένη, ονομάζονται τα αβλαβή, καλοήθη μελανινοκύτταρα που συγκεντρώνονται σε ένα σημείο του σώματος. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν ελιές. Αν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή σε έναν σπίλο, όπως αύξηση μεγέθους, ασυμμετρία στο σχήμα ή δυσχρωμίες, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο, γιατί μπορεί να γίνει επικίνδυνος.

Πολλές φορές οι σπίλοι μπερδεύονται με τα θηλώματα. Πρόκειται για μικροσκοπικά, καλοήθη ογκίδια σε αποχρώσεις κοντά στο χρώμα του δέρματος. Τα πιο συνηθισμένα σημεία όπου εμφανίζονται είναι τα βλέφαρα, η μασχάλη, η πλάτη και τα γεννητικά όργανα. Η θεραπεία για την πάθηση αυτή είναι η αφαίρεση.

Μία ακόμη πάθηση που απαιτεί μια επίσκεψη στον δερματολόγο, γιατί τα άπειρα μάτια είναι πιθανόν να νομίζουν ότι πρόκειται για απλές ελιές ή θηλώματα, είναι οι μυρμηγκιές. Υπάρχουν πολλοί τύποι μυρμηγκιών, οι οποίοι εντάσσονται στους ιούς του ανθρώπινου θηλώματος (HPV). Ο ιός εισέρχεται στο δέρμα μέσα από μια πληγή και δημιουργεί μικρά εξογκώματα.

Κλινική Δερματολογία και Αισθητική Ιατρική