Η Απεικόνιση Μαγνητικού Συντονισμού (ΑΜΣ), ή η γνωστή σε όλους μαγνητική τομογραφία (Magnetic Resonance Imaging, MRI), αποτελεί μία ζωτικής σημασίας εξέταση για προληπτικούς και διαγνωστικούς σκοπούς. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία και την ιοντίζουσα ακτινοβολία, ο γιατρός είναι σε θέση να λαμβάνει μια καθαρή και πλήρη εικόνα των διαφόρων οργάνων ενός ασθενή και να προβαίνει σε ακριβή διάγνωση. 

Υπάρχουν δύο τύποι μαγνητικών τομογράφων: οι κλειστοί και οι ανοιχτοί. Το μαγνητικό πεδίο ενός κλειστού τομογράφου είναι πιο ισχυρό από εκείνο ενός ανοιχτού. Πιο συγκεκριμένα, η τυπική τιμή της έντασης πεδίου ενός κλειστού μαγνητικού τομογράφου είναι 1,5 Tesla. Ο αριθμός αυτός δεν είναι τυχαίος: είναι η άριστη τιμή για ευκρινείς απεικονίσεις. 

Μια σύντομη έρευνα θα αναδείξει την ύπαρξη μεγάλου αριθμού τομογράφων στην Ελλάδα. Ο διαγνωστικός όμιλος Bio-Merimna παραμένει στο επίκεντρο των εξελίξεων του ιατρικού κλάδου με τη διεύρυνση του εξοπλισμού του και την επένδυση σε έναν επιπλέον υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο με μαγνητικό πεδίο 1,5 Τ και με την εγγύηση της GE. 

Εξοπλισμός Μαγνητικής Τομογραφίας

Ο μαγνητικός τομογράφος Optima 450w GEM 1.5T 70cm BORE αποτελεί την πρώτη επιλογή γιατρών και ασθενών για την εκτέλεση μιας μαγνητικής τομογραφίας, αφού η εξέταση ολοκληρώνεται γρήγορα, άνετα και ανώδυνα και η ποιότητα των αποτελεσμάτων είναι άριστη.

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Optima 450w GEM 1.5T 70cm BORE;

  • Μεγαλύτερο άνοιγμα για την είσοδο του κρεβατιού. Πιο αναλυτικά, οι περισσότεροι τομογράφοι διαθέτουν ένα άνοιγμα 60 εκατοστών για το κρεβάτι, ενώ το συγκεκριμένο μοντέλο φτάνει τα 70, προσφέροντας έτσι περισσότερη άνεση και ασφάλεια στον ασθενή.
  • Ευρεία ποικιλία εξετάσεων μπορεί να διενεργηθεί στον τομογράφο αυτό. Μερικά παραδείγματα είναι εξετάσεις εγκεφάλου, αρθρώσεων των άκρων, αυχενικής-θωρακικής-οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης, συμπαγών οργάνων άνω κοιλίας και αγγειογραφίες με ή χωρίς σκιαγραφικό.
  • Απαιτείται λιγότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της εξέτασης χωρίς να μειώνεται η ευκρίνεια και η αποτελεσματικότητα της απεικόνισης. Χαρακτηριστικά, μία μαγνητική με τον συγκεκριμένο τομογράφο μπορεί να ολοκληρωθεί έως και 30% γρηγορότερα από κάποιο άλλο αντίστοιχο μοντέλο.
  • Κάνει λιγότερο θόρυβο.
  • Ασθενείς έως 200 κιλά μπορούν να πραγματοποιήσουν τη μαγνητική τους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Optima 450w GEM

Τμήματα