Ήδη από το φθινόπωρο οι αλλεργίες και οι ιώσεις «παίρνουν τα πάνω τους». Το κρύο, η υγρασία και οι βροχές που κυριαρχούν τον χειμώνα μπορούν μόνο να επιδεινώσουν την κατάσταση. Παρόλα αυτά, τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν διατηρούν το κέφι και τη διάθεση για μαζώξεις, εξόδους και ταξίδια σε υψηλά επίπεδα. 

Συμβουλές Υγείας

Η έκθεση και η εμπειρία των ανθρώπων εδώ και δύο χρόνια στην πανδημία της νόσου COVID-19 τους έχει μάθει τη σπουδαιότητα να είναι άκρως προσεκτικοί με την προσωπική τους υγιεινή και να φυλάσσονται από ασθένειες όσο το δυνατόν καλύτερα. Για να μπορέσετε να απολαύσετε στο έπακρο τη μαγική γιορτή που έρχεται, έχουμε συγκεντρώσει και σας παρουσιάζουμε απλές και χρήσιμες συμβουλές υγείας για να μην αρρωστήσετε φέτος τα Χριστούγεννα. 

 

Να έχετε αντισηπτικό πάντα στην τσέπη σας

 

Τα μικρόβια είναι παντού και καραδοκούν. Μην τους κάνετε τη χάρη να σας νικήσουν. Ένα μπουκαλάκι αντισηπτικό ή ένα πακέτο αντιμικροβιακά μαντηλάκια αποτελούν την τέλεια ασπίδα για το ανοσοποιητικό του οργανισμού σας. Το μικρό μέγεθος των προϊόντων αυτών σας επιτρέπει να τα έχετε πάντοτε μαζί σας, όταν βρίσκεστε έξω για δουλειές ή βόλτα. Η συχνή χρήση τους συνιστάται για την εξολόθρευση των μικροβίων όποτε δεν έχετε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε σαπούνι και νερό για την πλύση των χεριών σας. 

 

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι δεν είναι υγιεινό να ακουμπάτε το πρόσωπό σας, αν δεν έχετε πλύνει τα χέρια σας πρώτα.  

 

Ένα ποτηράκι;

 

Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα καλό ποτό; Κανείς, ειδικά μάλιστα αν έχει και καλή παρέα. Δεν υπάρχει και λόγος να το αρνηθεί, αφού το αλκοόλ έχει και οφέλη για τον οργανισμό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώσετε άφθονη ποσότητα. Η μέθη εξασθενεί τον οργανισμό, αφήνοντάς τον ευάλωτο ενάντια σε διάφορες ασθένειες. Επομένως, πιείτε αλλά με μέτρο!

 

Ποιο είναι το μοναδικό «ποτό» που αναζωογονεί τον άνθρωπο που πίνει 6 με 8 ποτήρια καθημερινά; Μα φυσικά, το νερό! Αυτό είναι καύσιμο και όπλο για τη σωστή λειτουργία και την καλύτερη απόδοση του οργανισμού. 

 

Το κάπνισμα απαγορεύεται

Συμβουλές Υγείας - Απαγορεύεται το κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι καταστροφικό για διάφορα όργανα και συστήματα του οργανισμού. Για να μπορεί ο οργανισμός να λειτουργεί στο 100% και να είναι μάχιμος, τόσο το ενεργητικό όσο και το παθητικό κάπνισμα θα πρέπει να σταματήσει. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, όταν είστε σε κάποια καφετέρια ή εστιατόριο, να κάθεστε στον εσωτερικό χώρο, όπου απαγορεύεται η συγκεκριμένη δραστηριότητα. Επίσης, στην περίπτωση που έχετε καλέσει έναν φανατικό καπνιστή στο σπίτι σας, είναι συνετό να του ζητήσετε να καπνίσει στο μπαλκόνι. 

 

Αθληθείτε 

Συμβουλές Υγείας - Αθληθείτε

Η κίνηση είναι ζωτικής σημασίας για τη ψυχή και το σώμα. Η γυμναστική κρατάει τον οργανισμό σε εγρήγορση, καθώς η καρδιά και οι μυς δουλεύουν σκληρά για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις. Αυτά «δίνουν το παράδειγμα» σε ολόκληρο τον οργανισμό να λειτουργεί γρήγορα, μεθοδικά και αποτελεσματικά. Υπάρχουν μάλιστα επιστημονικές μελέτες που πιστοποιούν τα οφέλη της γυμναστικής στο ανοσοποιητικό σύστημα, αφού οι δραστήριοι άνθρωποι τείνουν να αρρωσταίνουν λιγότερο ή πιο ελαφριά. Επομένως, μη σταματήσετε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, να περπατάτε ή να κάνετε κάποιο άθλημα όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.