Τα Χριστούγεννα είναι για πολλούς η καλύτερη περίοδος, αφού επικρατεί παντού εορταστικό κλίμα, τα σπίτια και ολόκληρες πόλεις στολίζονται λαμπρά ενώ είναι η τέλεια ευκαιρία για οικογένειες και φίλους να συναντηθούν και να περάσουν όμορφα. 

 

Φυσικά, σε όλα αυτά δε θα μπορούσε να λείπει το φαγητό. Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι σοκολατένιοι Αγιοβασίληδες έχουν πάντα την πρώτη θέση στο τραπέζι, αλλά πολλές ακόμα γλυκές και αλμυρές αμαρτίες φτάνουν στο πιάτο μας. 

Απλές Συμβουλές για να Χάσετε τα Κιλά των Γιορτών

Αν δεν πάσχετε από κάποιο πρόβλημα υγείας που καθιστά τα γλυκά ή τα τηγανιτά απαγορευμένα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθετε τύψεις για την απόλαυση τέτοιων τροφών. Άλλωστε, η καταπίεση και ο περιορισμός μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν. Το διαγνωστικό κέντρο Bio-Merimna είναι εδώ για να σας προσφέρει απλές συμβουλές για να χάσετε τα κιλά των γιορτών εύκολα και με ευχάριστο τρόπο. 

 

Πιείτε πολύ νερό

Πιείτε πολύ νερό - biomerimna

Η πρώτη συμβουλή για οποιοδήποτε πρόβλημα είναι συνήθως να πιούμε κι άλλο νερό. Αυτό είναι άλλωστε το μυστικό για καθαρό δέρμα, για την απομάκρυνση των τοξινών και για την ενυδάτωση. 

 

Πολλές φορές έχουμε την αίσθηση ότι πεινάμε ενώ στην πραγματικότητα απλά διψάμε. Μην πέσετε λοιπόν σε αυτήν την παγίδα: βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρα νερό καθημερινά. Επίσης, η αντικατάσταση των αναψυκτικών με νερό θα σας βοηθήσει απίστευτα στο να χάσετε κιλά.

 

Να τρώτε καλά 

 

Πολλοί κάνουν το λάθος να επικεντρώνονται στη μείωση των θερμίδων που καταναλώνουν στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος. Αυτό όμως μπορεί να αποβεί επικίνδυνο, αφού είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί μια ενοχική σχέση με το φαγητό, μπαίνοντας έτσι σε έναν φαύλο κύκλο περιορισμού, πείνας και υπερφαγικών επεισοδίων. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, θα είναι καλύτερα να μην παραλείπετε γεύματα αλλά να προσέχετε την ποιότητα του φαγητού —χωρίς βέβαια να διαγράφετε τις «κακές» τροφές από τη ζωή σας. Για παράδειγμα, αντί να παραγγείλετε ένα μπέργκερ από έξω, καλύτερα να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. 

 

Βρείτε το είδος της γυμναστικής που σας αρέσει

Γυμναστική - Biomerimna

Θέστε την άθληση ως τον μεγάλο στόχο για τη νέα χρονιά. Ίσως να χρειαστεί να δοκιμάσετε διάφορα είδη γυμναστικής μέχρι να βρείτε το αγαπημένο σας. Σίγουρα πάντως αξίζει τον κόπο. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να εγγραφείτε σε έναν αθλητικό σύλλογο και να ασχοληθείτε με το άθλημα που πάντα σας εντυπωσίαζε. Το τένις και το κολύμπι είναι από τα πιο δημοφιλή αθλήματα για αδυνάτισμα και σύσφιξη σώματος. Φυσικά, πάντα υπάρχει και το γυμναστήριο. Αν σας τρομάζει αυτή η ιδέα, αξίζει να δοκιμάσετε τα ομαδικά τμήματα που προσφέρουν πολλά από αυτά. 

 

Κινηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε

 

Μια πιο οικονομική λύση από την εγγραφή σε κάποιο αθλητικό σύλλογο ή στο γυμναστήριο είναι να πάρετε την άθληση στα χέριά σας. Καθιερώστε να πηγαίνετε κάθε μέρα για περπάτημα ή για τρέξιμο. Αντί να χρησιμοποιείτε το ασανσέρ, προτιμήστε τις σκάλες. Μπορεί να μη δέχεστε τόσους επισκέπτες τώρα, αλλά αξίζει να κάνετε δουλειές στο σπίτι συχνά, όπως σκούπισμα και ξεσκόνισμα, επειδή σας αναγκάζουν να κινείστε και ανεβάζουν τους παλμούς σας. Ακόμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε γυμναστική στο σπίτι, ακολουθώντας δωρεάν βίντεο γυμναστικής στο YouTube. Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την τεχνική σας, τον τρόπο δηλαδή που εκτελείτε την κάθε άσκηση. 

 

Στην αρχή μπορεί να φαντάζει δύσκολο να εφαρμόζετε καθημερινά τις 4 αυτές απλές συμβουλές για να χάσετε τα κιλά των γιορτών, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες θα έχουν γίνει συνήθεια και θα βλέπετε τα αποτελέσματά τους στο σώμα και τη διάθεσή σας.