Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν την Ελλάδα έναν τόπο παραδεισένιο εξαιτίας του εύκρατου και μεσογειακού κλίματος. Όσοι ζουν εδώ όμως γνωρίζουν ότι τον χειμώνα χρειάζεται πολλή προσοχή, γιατί οι θερμοκρασίες πέφτουν αρκετά και η υγρασία που επικρατεί στα περισσότερα μέρη κάνει το κρύο πιο αισθητό. 

5 Συμβουλές Υγείας για να ΜΗΝ Αρρωστήσετε Φέτος τον Χειμώνα

Οι καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τις ασθένειες που οργιάζουν την εποχή αυτή καθιστούν τον χειμώνα μία από τις πιο δημοφιλείς περιόδους για αρρώστιες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μέτρα που μπορούμε όλοι να πάρουμε για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Παρακάτω θα βρείτε μερικές βασικές και απλές συμβουλές υγείας για να μην αρρωστήσετε φέτος τον χειμώνα. 

Να πλένετε τα χέρια σας τακτικά

 

Τα μικρόβια είναι αυτά που μεταφέρουν ασθένειες από τον έναν άνθρωπο στον άλλο. Το νερό και το σαπούνι είναι τα κορυφαία όπλα που έχουμε για την εξολόθρευσή τους. Το σωστό πλύσιμο χεριών που γίνεται τακτικά και η αποφυγή της επαφής των χεριών με το πρόσωπο θα πρέπει να είναι πλέον καθημερινές συνήθειες. Ένα αντισηπτικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που βρίσκεστε έξω, αλλά τίποτα δε νικάει το σαπούνι σε αποτελεσματικότητα. 

Να απολυμαίνετε το σπίτι σας

 

Η πανδημία της νόσου COVID-19 έχει υπενθυμίσει και δείξει με τον δύσκολο τρόπο στους ανθρώπους όλης της γης την σπουδαιότητα της απολύμανσης για την αποφυγή ασθενειών. Μαζί λοιπόν με το πλύσιμο των χεριών, θα πρέπει να είστε βέβαιοι για την απολύμανση του σπιτιού σας. Αξίζει να βρίσκετε λίγα λεπτά μέσα στη μέρα για να ψεκάζετε με ένα αντιβακτηριδιακό προϊόν και να καθαρίζετε με ένα καθαρό πανάκι τις «επικίνδυνες» επιφάνειες, εκείνες που όλα τα μέλη του σπιτιού ακουμπούν, όπως τα τραπέζια ή τον πάγκο της κουζίνας. 

Να πίνετε πολύ νερό

Συμβουλές Υγείας - Biomerimna

Η λύση για πολλά από τα προβλήματα του ανθρώπινου οργανισμού είναι το νερό. Αυτό βοηθάει όλο το σώμα μας να λειτουργεί σωστά. Η ενυδάτωση που προσφέρει στο εσωτερικό «βγαίνει προς τα έξω», αφού αυτό είναι το μεγάλο μυστικό για λαμπερό και καθαρό δέρμα φυσικά.  

 

Κάθε άνθρωπος χρειάζεται διαφορετική ποσότητα, αλλά ο γενικός κανόνας είναι ότι όλοι θα πρέπει να πίνουμε περίπου 2 λίτρα νερό κάθε μέρα. Προσοχή! Τα αναψυκτικά, οι καφέδες και τα αλκοολούχα ποτά, αν και υγρά, δεν μπορούν με τίποτα να φτάσουν τα οφέλη ή να αντικαταστήσουν το νερό. 

Να τρώτε φρούτα και λαχανικά

Υγεία - Biomerimna

Η διατροφή παίζει σπουδαίο ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και επομένως στην αποφυγή ασθενειών τον χειμώνα. Καλό θα ήταν να προτιμάτε φρούτα και λαχανικά εποχής. Επίσης, αυτές οι κατηγορίες φαγητών θα πρέπει να βρίσκονται στη διατροφή σας καθημερινά. Τα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, το κουνουπίδι και το σπανάκι κυκλοφορούν κυρίως τον χειμώνα και φημίζονται για τις ευεργετικές επιδράσεις τους στο ανοσοποιητικό. 

 Να γυμνάζεστε

 

Η υγιεινή διατροφή μαζί με τη γυμναστική μπορούν να κάνουν θαύματα στο σώμα και την ψυχολογία σας. Οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει κίνηση μέσα, από περπάτημα μέχρι αθλητικές προπονήσεις ή προγράμματα στο γυμναστήριο, βοηθάει τον οργανισμό να ανταποκρίνεται σε προκλήσεις και να παραμένει σε καλή φυσική κατάσταση. Αυτό εξυπηρετεί και το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο ενδυναμώνεται και είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις επιθέσεις επιβλαβών μικροοργανισμών. Συνεπώς, η γυμναστική είναι ένας ακόμα παράγοντας που συμβάλλει στο να μην αρρωστήσετε ακόμα και τον χειμώνα.