Στις 8 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τους αγώνες των γυναικών για να αποκτήσουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και να λάβουν τη θέση και την εκτίμηση που τους αξίζει και τους αρμόζει στην κοινωνία, δίπλα και ίσα με τους άνδρες. Επειδή οι προσπάθειες για πλήρη ισότητα ακόμα συνεχίζονται, συγκεντρώσαμε μερικές σημαντικές συμβουλές υγείας για γυναίκες που όλες πρέπει να ξέρουν και να εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους για να είναι δυνατές και μάχιμες. 

 

Κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων 

Κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων 

Το ασβέστιο είναι ένα στοιχείο που όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μέσα από τη διατροφή τους, αφού συμβάλλει κυρίως στην αύξηση της οστικής μάζας. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί έτσι μειώνεται η πιθανότητα οστεοπόρωσης, μια πάθηση που προσβάλλει μεγάλο αριθμό γυναικών άνω των 50 ετών. Από μικρή ηλικία μέχρι και μετά την ενηλικίωση, η πρόσληψη ασβεστίου θα πρέπει να φτάνει τουλάχιστον το 1gr την ημέρα. Μπορεί να ακούγεται λίγο, αλλά αυτό ισοδυναμεί με την κατανάλωση προτεινόμενων θερμίδων από 3 γαλακτοκομικά προϊόντα καθημερινά, κάτι που πολλοί δεν κάνουν. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και το βούτυρο, είναι ο πιο φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για την πρόσληψη της απαραίτητης ποσότητας ασβεστίου. 

 

Προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις

 

Πέρα από τις γενικές εξετάσεις αίματος, μια γυναίκα θα πρέπει να προβαίνει σε γυναικολογικό έλεγχο κάθε χρόνο. Έτσι ελέγχεται η ορθή λειτουργία του γεννητικού συστήματος της γυναίκας, εντοπίζοντας έγκαιρα σημάδια ασθενειών που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα αργότερα. Ένας τέτοιος έλεγχος περιλαμβάνει ένα Τεστ Παπ, κατά το οποίο ο γιατρός λαμβάνει υγρό από τον κόλπο και τον τράχηλο για ανάλυση, ένα διακολπικό υπερηχογράφημα, για να εξεταστούν η μήτρα και οι ωοθήκες, και μία ψηλάφηση μαστού, σε περίπτωση που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται κάποιος όγκος σε εκείνο το σημείο. Οι γυναίκες από 40 ετών και άνω, είναι αναγκαίο να υποβάλλονται σε ψηφιακή μαστογραφία και υπέρηχο μαστών κάθε χρόνο για πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. 

 

Πολύ νερό 

Κατανάλωση Νερού - Biomerimna

Το νερό είναι το μυστικό για να λυθούν ή να αποφευχθούν πολλά προβλήματα υγείας. Ειδικά για τις γυναίκες, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού κάθε μέρα, περίπου 2 λίτρα, βοηθάει σημαντικά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων. Για να μην έρθουν όμως τα αντίθετα αποτελέσματα, οι γυναίκες θα πρέπει να φροντίζουν να ουρούν αμέσως μόλις νιώσουν την επιθυμία και να καθαρίζουν την περιοχή με μια κίνηση από μπρος προς τα πίσω, αφού έτσι δεν αφήνουν περιθώριο στα μικρόβια να τους προσβάλλουν. Εννοείται ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο καθαρές τουαλέτες. 

 

Πλούσια γεύματα

 

Οι γυναίκες γίνονται συχνά στόχος για επικίνδυνα φαρμακευτικά σκευάσματα και ανθυγιεινές δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους. Δυστυχώς, τα κοινωνικά πρότυπα που έχουν συνδέσει τη γυναικεία ομορφιά με ένα σχεδόν ανορεξικό σώμα είναι η βασική αιτία για αυτήν τη βλαβερή τάση που παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια. Μια γυναίκα που θέλει να χάσει ή να διατηρήσει το βάρος της θα πρέπει να καταναλώνει επαρκείς ποσότητες φαγητού, ώστε να δίνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια στο σώμα της για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και να έχει αντοχή να κινείται και να αθλείται. Η απώλεια βάρους θα έρθει μέσα από την έξυπνη επιλογή τροφών που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, καλούς υδατάνθρακες και λιπίδια, και τη γυμναστική.