Για λόγους θρησκείας ή υγείας, η νηστεία είναι μια καλή ιδέα για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλλει τοξίνες και να εισάγετε θρεπτικές τροφές που ίσως να είχαν εκλείψει από τη διατροφή σας, όπως όσπρια και φρούτα. Όταν όμως τελειώσει η νηστεία, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσέξετε πώς και πόσο θα φάτε από τις τροφές που αποφεύγατε για 40 μέρες. Το διαγνωστικό κέντρο Bio-Merimna συγκέντρωσε τις παρακάτω συμβουλές υγείας για μετά τη νηστεία του Πάσχα, οι οποίες επιφέρουν μια ανώδυνη μετάβαση σε μια πλούσια και χωρίς περιορισμούς διατροφή. 

Συμβουλές Υγείας για Μετά τη Νηστεία του Πάσχα

Μην «σκάσετε» μετά την Ανάσταση

Μετά το άκουσμα του «Χριστός Ανέστη», πολλοί άνθρωποι επιστρέφουν στο σπίτι τους συντροφιά με οικογένεια και φίλους και κάθονται γύρω από ένα πλούσιο τραπέζι για να γιορτάσουν την ανάσταση του Θεανθρώπου. Από εκείνη τη στιγμή η νηστεία λαμβάνει τέλος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που «ρίχνονται» στο φαγητό. Θα ήταν πιο σωστό όμως να τσιμπήσουν ελαφριά εκείνη την ώρα και να μη βαρύνουν το στομάχι τους. Ένα πιάτο μαγειρίτσα, που παρά τα μπόλικα κρεατικά είναι αρκετά ελαφριά, λίγα βρασμένα αυγά και σαλάτα είναι ένα έξυπνο γεύμα για ξημερώματα Κυριακής. 

 

Προσοχή την Κυριακή του Πάσχα

Συμβουλές Υγείας μετά το Πάσχα - Biomerimna

Η Κυριακή του Πάσχα είναι μία ακόμα ημέρα που απαιτεί προσοχή από αυτούς που έκαναν νηστεία τις 40 προηγούμενες ημέρες, αφού το στομάχι τους δεν είναι ακόμα έτοιμο να δεχτεί την απροσδόκητη και ξαφνική λήψη λιπαρών κρεάτων και την αύξηση της χοληστερίνης στον οργανισμό. Μια τέτοια απότομη αλλαγή στη διατροφή σοκάρει και δυσκολεύει όχι μόνο το στομάχι αλλά και την καρδιά και ολόκληρο τον οργανισμό. Γνωρίζουμε όμως ότι δε γίνεται να μην τσιμπήσετε από τη σούβλα που έχει πάρει φωτιά από νωρίς εκείνη την μέρα. Η συμβουλή υγείας λέει απλά να προσέξετε ώστε να μην καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα αρνιού ή κατσικιού, να αποφύγετε την πέτσα, να βάλετε στο πιάτο σας μπόλικη σαλάτα και να σταματήσετε να τρώτε μόλις κορεστεί η πείνα σας. 

 

Μην το παρακάνετε με τα γλυκά 

Διατροφικές Συμβουλές μετά το Πάσχα

Οι ώρες και οι μέρες μετά την Ανάσταση είναι γεμάτες όχι μόνο κρεατικά αλλά και γλυκά. Τα τσουρέκια, τα τυλιχτά, οι τούρτες και τα παγωτά εμφανίζονται στα τραπέζια όλων των ελληνικών νοικοκυριών. Εννοείται ότι για το καλό μπορείτε και εσείς να απολαύσετε αυτές τις γλυκές δημιουργίες, αλλά καλό θα ήταν να προσέξετε τις ποσότητες. Αν νιώθετε ήδη χορτασμένοι, φυλάξτε το γλυκό για κάποια στιγμή που θα έχετε λιγούρα. Στην περίπτωση που βλέπετε τις ημέρες του Πάσχα να περνούν και εσείς ακόμα δεν μπορείτε να βγάλετε τα γλυκά από το μυαλό σας, προτιμήστε να φάτε μερικά φρούτα, λαμβάνοντας την «καλύτερη», τη φυσική, γλυκόζη που έχουν σε μεγάλη ποσότητα. 

 

Μην ξεχνάτε τις καλές συνήθειές σας

Οι γιορτινές μέρες του Πάσχα αποτελούν πολύτιμη ευκαιρία για πολλούς ανθρώπους να ξεκουραστούν, κάνοντας ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. Αυτό είναι φοβερά σημαντικό για να μπορέσει η ψυχή, το πνεύμα και το σώμα να ηρεμήσουν. Υπάρχουν όμως μερικές συνήθειες που –ακόμα και αν κάποιες φορές φαντάζουν ως αγγαρεία– είναι συνετό να μην παραληφθούν, αφού συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας σας σε άριστα επίπεδα ανεξάρτητα από τις παρασπονδίες που έγιναν κατά τη διάρκεια και μετά το Πάσχα. Ποιες είναι αυτές; Η λήψη περίπου 2 λίτρων νερού την ημέρα, η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και η γυμναστική –ό,τι μορφή και αν έχει για εσάς.